doos vitron multiplus compact

Welke functies heeft de MultiPlus omvormer?

De MultiPlus omvormers zitten propvol functionaliteiten. Het is dus een zeer breed inzetbare omvormer / lader. De belangrijkste, maar zeker niet alle functionaliteiten zijn:

Wat zit in de doos?

ophangbeugel vitron multiplus compact
ophangbeugel MultiPlus

In de doos tref je geen geen accukabel aan waarmee je de MultiPlus aan de accu's verbindt. Dat is eigenlijk wel logisch. De lengte en doorsnede van deze kabels kan eigenlijk alleen maar bepaald worden wanneer duidelijk is wat de afstand tussen MultiPlus en accu's is. Het bestuderen van de plaatjes in de quick installation guide is voor de meeste doe-het-zelvers meer dan voldoende om de MultiPlus aan te sluiten. Het handboek levert diepgaande uitleg van de MultiPlus. Zoals de betekenis van de dipswitches waarover later meer.

dipswitches victron multiplus compact C24/2000/50
MultiPlus met de twee panelen aan de voorzijde verwijderd

Uitpakken en aansluiten

Tijdens het uitpakken voel je al meteen de fysieke degelijkheid van dit apparaat. Want met een gewicht van 12 kg voel je dat dit kastje tegen een stootje kan. De MultiPlus bestaat uit een groot u-profiel met aan de voorkant twee afneembare platen en aan de bovenkant een vastgemonteerd "deksel" waarin zich

kabelinvoer en doorvoer voor 24V en 220V
kabelinvoer voor 24V en 220V
de ventilatoren bevinden. Het bovenste en grootste frontpaneel dekt de elektronica af. Het onderste gedeelte wat een hoekprofiel heeft beschermt onder andere de 220V in- en uitgang. In de onderkant van dit hoekprofiel bevinden zich ruime uitsparingen voor de + en - accukabels en de 220V kabels kunnen met doorvoertules met trekontlasting netjes naar buiten gebracht worden (waar we in deze test even geen gebruik van gemaakt hebben). De utp kabel waarmee de MultiPlus op afstand in te stellen en te bedienen is kan via een van de accu kabelopeningen naar buiten gevoed worden.

multiplus achterzijde C24/2000/50
achterzijde MultiPlus

Verder lezen

Lees het review door in deel drie waarbij we starten met het aansluiten van de 220 Volt in- en uitgang van de omvormer.